facebook

Rólam

Molnar Agnes

Molnár Ági vagyok, olasz nyelvtanár, kísérő és konferenciatolmács, az Olasz Sarok házigazdája.

Számomra a szerelem 16 éves koromban érkezett el, amikor hála gimnáziumi tanáromnak, eljutottam egy olasz nyelvi fesztiválra, a Festival d’Italiano –ra. Itt, ugyan még csak egy éve tanultam olaszul, megtapasztaltam, micsoda fantasztikus érzés ezen a dallamos nyelven megértetni magamat hús-vér olaszokkal. Olyan elementáris erővel ért az élmény, hogy onnantól mást sem szerettem volna, csak minél többet tudni olaszul, életem e nyelv körül forgott.

Minden évben visszatértem a fesztiválra is, ennek köszönhetően jutottam ki először – már úgy, hogy beszéltem olaszul – Olaszországba, s egyenes út vezetett természetesen az olasz szakra is.

Immár több mint 15 éve foglalkozom nyelvtanítással, de ez sosem csak a nyelv tanításáról szólt nekem: az olasz, mindamellett, hogy egy csodálatos nyelv, eszköz is, melynek segítségével megértetheted magad egy másik néppel, egy másik kultúra szülötteivel, közelebb kerülhetsz Olaszország varázslatos sokszínűségéhez, gazdagodhatsz, több lehetsz általa.

Mikor létrehoztam az Olasz Sarkot, nem tudtam, mi lesz belőle: ma már el se tudnám képzelni másképpen. Annyira jó érzés, hogy a tanítványaim nem csupán egy másik nyelv és kultúra ismeretét és szeretetét szerezték meg a közbenjárásommal, hanem, hogy – bár sokan egyénileg tanultak velem – sikerült közösséget formálni. A kapocs az olasz és annak millió aspektusa, de innen aztán sokfelé lehet kalandozni.

Kérdésed van? Keress bátran! Legyél az Olasz Sarok tagja!

Gyakorlatok kávé mellé

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy rendszeresen érkező, ingyenes feladatokkal tarthasd karban olasz tudásod és értesülj a várható workshopokról, webináriumokról!

Feliratkozom