facebook

Borgo Croce

6

Borgo Croce egy calabriai kis falu, mely pár éve még teljesen ismeretlen volt a világ számára. Mostanra azonban minden megváltozott körülötte.

Imádok új helyeket felfedezni, olyanokat még inkább, melyek tükrözik egy közösség szeretetét!

Ezt a kis calabriai falut nem én fedeztem fel, de az az öröm ért, hogy egy kedves Chiacchieronám itt járt, megmutatta nekem, és örömmel járult hozzá, hogy megoszthassam Veletek, egy rövid, általa írt beszámoló kíséretében!

Ha pedig ő ennyi szeretetet beletett ebbe a projektbe, én is hozzáadtam a magamét: egyszerű szövegértés feladatot készítettem: a feladatot kezdők is meg tudják oldani, ha nagyon hegyezik a fülüket, a haladók pedig még a kis falu, Borgo Croce történetét is megismerhetik belőle!

Noémi ezt írta róla:

“Vagyok olyan szerencsés, hogy idén ötödik alkalommal jutok el Dél-Olaszországba, a csizma orrába Reggio di Calabriába, főleg az itt található Università per Stranieri Dante Alighieri egyetemre olasz nyelv és kultúrát tanulni.

Itt tartózkodásaimnak köszönhetően bátran ki merem jelenteni, hogy sokat fejlődött, javult olaszul a kommunikációm ( persze az olasz nyelvtanon még bőven van mit csiszolni).

Az itt élő emberek kedvességének, segítőkészségének, nyitottságának köszönhetően pedig már bátrabban mozgok a calabriai kisfalvak, települések között is, főleg, hogy a tanulás mellett szeretném Calabriát is felfedezni, bejárni es a turisták előtt nem vagy a kevéssé ismert helyekre is eljutni.

Tegnap sem történt ez máshogy, és a mondhatni reggioi érkezést követő “kötelező“ Scilla (vonattal is könnyen megközelíthető kedvelt és gyönyörű üdülőhely itt Calabriában) fürdőzés után  egyik csoporttársammal és a trabantjával jutottunk el a Reggiotól kb. 20 km-re fekvő  Borgo Croce nevű kisfaluba. A falu szürke házait covid idején kezdték el festeni, dekorálni. Jelenleg is azon dolgozik az itt élő  közösség (a jelenlegi lakosok száma 45 fő) hogy minél vonzóbbá, színesebbé, varázslatosabbá tegyék a falut.

Itt az apró utcák színnel teliek, szerelemről, csodákról mesélnek mintha egy mesében lennénk. Franceso, az egyik helyi – aki egyébként szervezi is a falu programjait -, elmesélte, hogy igyekeznek különféle programokkal (gyerekeknek kézműves programok, koncertek stb)  is vonzóvá tenni az idelátogató  turisták számára.”

Nézzétek Noémi fotóit erről a csoda helyről! Utána pedig a hallott szövegértés feladatot! 😉

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Másolata 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Itt pedig a feladatot találjátok: