facebook
Fejlec
Fejlec Mobil
Olasz Nyelviskola Klub Nyelvora

Tanulj úgy olaszul, mintha Olaszországban élnél!

Ha létezik nyelv, melyet tilos íróasztal mellett, könyvek fölé görnyedve, szavakat és ragozásokat biflázva tanulni, az biztosan az OLASZ.
Legyél bár kezdő, vagy az olaszos utakat régebben koptató, tanuld velünk úgy az olaszt, ahogy élsz, élj úgy, mint az olaszok!

Hullam Sarga Felso

Ismerős az élmény, hogy amint belépsz a napfényes vagy esetleg borús Itáliába, máris megcsap valami, amiből érzed: Igen, Olaszországban vagyok? A ‘Vivi l’italiano!’-programban úgy tanulhatod az olaszt, hogy végig ez az érzés kísér.

Telhet úgy a napod, mintha reggel a kedvenc bárodban vennéd meg a kávédat és a cornettódat; mintha a munkahelyedre beérve máris pausa cafféznál a kollégákkal; mintha olaszul terveznéd a vacsorát és olasz vacsorát főznél; mintha a napi tornádat olasz oktató instruálná; mintha hétvégén egy olasz pincészetben kóstolnál bort, vagy járnád a környékedet; mintha egy új olasz kollégával ismerkednél meg; mintha a tankolásnál az olasz benzinkutas segítene neked; mintha, mintha, mintha… mintha Olaszországban élnél!

 • ÉLMÉNYALAPÚ OLASZTANULÁS
 • AZONNAL BEVETHETŐ TUDÁS
 • SZENVEDÉLLYEL TELI KÖZÖSSÉG

Eddig tudsz csatlakozni:

MÁJUS 5. VASÁRNAP

Közös programindulás: MÁJUS 6. HÉTFŐ

Már csak

  

de ne csüggedj, ha megadod a neved és email címed, azonnal szólunk,
ha megnyitnak a kapuk!


Hullam Rozsaszin Also
Olasz Nyelvtanulas Nyelviskola
 • A0 és B2 szint között van a jelenlegi tudásod;
 • tudsz és szeretsz önállóan tanulni, de eszed ágában nincs egyedül lenni az olaszos kalandjaid során;
 • fontos számodra a rugalmas időbeosztás, a saját tempó, és hogy kreatívan, saját magadra szabd a tananyagot;
 • azonnal hasznosítható, praktikus olasztudásra vágysz;
 • a naprakész tudást modern módszertannal szeretnéd magadra szedni;
 • hiszed, hogy az “olasz életérzést” az emberek teremtik, s vágysz egy olasz-rajongó közösségbe;
 • nem csak nyelvet tanulni szeretnél, de olaszul és olaszosan élni is!
Hullam Sarga Felso
 • Lehet tornázni olaszul, főzni olaszul, olaszokkal mókázva megtanulni a gesztusnyelvet, vagy rajzfilmet nézve felfedezni hasznos kifejezéseket.
 • A saját igényeid és érdeklődésed alapján alakul a tananyag, mert te építed.
 • A tanulásodat megtervezheted egy csaknem két évtizedes tapasztalattal rendelkező, és az online oktatásban haladó gondolkodású tanárral.
 • Szituációkra alapozva tanulhatsz. (Mennyire menő lenne, ha nem azt mondanád: “Már a második leckénél járok!” Vagy: “Már a múlt időt tanulom.” Hanem, hogy: “Már tudok udvariasan kérni, pizzát rendelni telefonon, tankolni, kollégákkal társalogni, szállásadóval kommunikálni, a bárossal viccelődni, elmesélni a tavalyi nyaralásom vagy a filmet, amit láttam, és így tovább!”)
 • Úgy tanulsz önállóan, hogy nem vagy egyedül, mert veled van a többi olasz-mániás, aki hozza a saját élményeit, és együtt sztorizva tanulunk olaszul.
 • A tudásszintednek megfelelő csoportban kérdezhetsz, gyakorolhatsz, chatelhetsz vagy beszélgethetsz olaszul.
 • Együtt nézzük a Netflix-sorozatot, és rögtön ki is tárgyaljuk az új fordulatot.
 • Tudsz keresni magadnak tanulópárt, a tanár pedig összehangol és a mérföldköveknél terelget titeket.
Hullam Sarga Also
Hullam Zold Felso

A változtatás jogát fenntartom.

Agi Arculat Kacskaringo

Itt fognak megjelenni – havi váltásban a közösségi tér nyelvi és kulturális kihívásaival – az olasz szakértők minikurzusai: Jógakurzus, tésztakészítő kurzus, főzőkurzus, olasz gesztikulálós kurzus, és még sok más.

Agi Arculat Kacskaringo

A hétköznapi élet legevidensebb pillanatairól láthatsz majd mini videókat: bevásárlás, információkérés, tankolás, időpontfoglalás, beiratkozás, kirándulások, mosdó keresése, aprópénz váltása, előre kéredzkedés a sorban, és még sorolhatnám. Neked van ötleted?

Agi Arculat Kacskaringo

Egy lehetséges élményolasz-útvonal kiinduló pontja a képzeletbeli szituációba való belehelyezkedés. Az egyik leghatékonyabb és izgalmasabb tanulási forma!

Agi Arculat Kacskaringo

Azt hiszem, ezt nem is kell bemutatnom! Na, annyit azért mondok, hogy itt énekelni is fogunk ám! És persze megismerünk jó néhány olasz slágert, és mindegyikből csippentünk magunknak valami érdekeset és hasznosat!

Agi Arculat Kacskaringo

A “nagy podcast”-ben hosszabb lélegzetű interjúkat hallhatsz különböző területek érdekes képviselőivel: építész, aromaterapeuta, kulturális programszervező, idegenvezető, horgász, retróautó-rajongó, könyvtáros és könyvesbolt-tulajdonos, kézműves sörkészítő, sajtkészítő, és még sorolhatnám. A készülő interjúkról – amikor csak tehetem – videós bejelentkezésben is tudósítok majd.

Agi Arculat Kacskaringo

A “kis podcast”-ben is hús-vér olaszok fognak spontán megnyilvánulni, nem előre megírt szövegekkel, de rövidebb helyzetekben, melyek kezdők számára is alkalmasak lesznek. Minden podcast-adáshoz tartozik majd a feldolgozást segítő tananyag, szószedet és/vagy interaktív feladat.

Agi Arculat Kacskaringo

Nincs olasz, aki ne ismerné ezt a bájos rajzfilmfigurát! Mi sokat nézzük a kislányommal, és tanárszemmel nekem olyan, mintha kimondottan nyelvtanulóknak írták volna. Rengeteg magas labda van benne, és mi ezeket mind le is csapjuk! Szuper lehetőség egy-egy ilyen élményolasz-útvonalat bejárni, mert a vizuális ingerek nagyban segítik a megértést, hallod a kiejtést, és a kiragadott olaszos szösszenetek is jobban megmaradnak!

Agi Arculat Kacskaringo

Ez egy nulláról építkező nyelvoktató kurzus, melyben nyelvtani jelenségeket mutatok be 5-10 perces videókban, sok mondatban és szituációban. A kis videókat megtámogatjuk pdf-magyarázatokkal vagy átiratokkal, csuklógyakorlatokkal, interaktív gyakorlatokkal. Ha pedig hangosan gyakorolnál, a szintednek megfelelő Nyelvi Műhely chat-csoportjában ezt is megteheted!

Agi Arculat Kacskaringo

Illusztrált szószedetek és Quizlet-szószedetek, hogy ha nem akarod Te összegyűjteni az egyes területekhez a szavakat. Az illusztrált szószedet segít, hogy jobban megragadjon, a Quizlet pedig gyakoroltat és ki is kérdez, ha akarod.

Agi Arculat Kacskaringo

Itt mérhetetlen mennyiségű interaktív feladatot találsz. Ide került be a honlapról az összes “ingyenes gyakorlat”, melyek azonban itt idővel egy-egy élményolasz-útvonal állomásaivá is válnak

Agi Arculat Kacskaringo

Bármi kérdés felmerül, akár az interaktív feladatok kapcsán, akár a Nyelvi Műhelyekben, a fontosabb kérdésekre adott válaszaimat itt is megtalálod majd, hogy a későbbiekben ezek is hasznos olasz tananyagként szolgáljanak!

Agi Arculat Kacskaringo

Ez egy hatalmas vállalkozás! 
Találsz majd olyan hanganyagokat, melyekben egy-egy ige összes igeidőben szerepel – mondatokban! Így, ha pár igét már nem teljesen kezdőként végighallgatsz – vagy nézel, hisz lesz mindig pdf-átirat is – már az olasz igeidőket is áttekintheted majd. De találhatsz a kommunikációs helyzetekhez igazodva, egy-egy igeidőt több igén keresztül bemutató podcastet is – mindig mondatokban és szituációkban, hogy mindig mindent rögtön kontextusban tanulj!

Agi Arculat Kacskaringo

Nem fog úgy elmúlni hónap, hogy nem lesz valami izgalom a közösségi életünkben! Vagy nyelvi kihívás, vagy “köredzések”, vagy valami kulturális érdekesség, melyet egy kihívás keretein belül teszünk emlékezetessé.

Agi Arculat Kacskaringo

Itt gyülekeznek a kezdő, újrakezdő és már a kezdőnél kicsit előrébb tartó olaszosok. Bármi felmerül, akár saját kútfőből, akár valamelyik élményolasz-útvonal során, bátran lehet kérdezni.  
Lehet hozni mémeket és érdekességeket is, és minden hónapban lesz lehetőség Kérdezz-Felelek során feltenni a nagyobb lélegzetű kérdéseket.

Agi Arculat Kacskaringo

Ahogy a kezdőknek van külön csoportjuk, ahol hozzájuk hasonló szinten lévőkkel gyakorolhatnak, természetesen a haldóknak is megvan a maguk kuckója. Nekik is lesz havi kérdezz-felelek és hóközben közös gyakorlás a hozott felvetésekkel.

Agi Arculat Kacskaringo

Párosan vagy kisebb csoportokban részt vehettek offline projektekben, melyek során tapasztalati úton bővíthetitek és aktivizálhatjátok tudásotokat: olasz bár vagy étterem felfedezése, interjú készítése olaszokkal, reklám készítése, városnézés olaszul és arról való beszámoló. 
Kezdetben évi 2 ilyen projektet tervezek, több csoport részvételi lehetőségével, a továbbiakban ezek sűrűsödhetnek.

Agi Arculat Kacskaringo

Végül, de nem utolsósorban a Vivi l’italiano közösségi terének a lelke, a bár! 
Ide bárki bármikor betérhet, lehet csacsogni, képeket, mémeket, vicceket mesélni, sztorizni! Itt fogjuk tartani a közös kávészüneteinket és a kihívások is itt zajlanak majd!

Hullam Zold Also

A “Vivi l’italiano!”- program általad és a többi tag által kel majd életre, és kezd pezsegni!

Ahogy egy ház építésekor alapvetően fontos, hogy az alapokat jól tegyék le, úgy egy komplex nyelvoktató program esetén is elengedhetetlen, hogy minden építőkockát alaposan végiggondoljanak, hogy hova és hogyan helyezik el. A “Vivi l’italiano!”- program építőkövei majdnem két évig formálódtak, mielőtt a helyükre kerültek.

A legszuperebb alapanyagokból, a legnagyszerűbb építészek által tervezett és a legjobb kivitelezők által épített ház sem ér azonban semmit a benne lakók nélkül: tőlük kel életre, ők lehelnek bele igazi életet. Izgalmas kitalálni, melyik helyiségben ki lakjon, azt hogyan rendezzék be, a közös terekben hogyan éljenek együtt az emberek.

A Vivi l’italiano kapui kitárulnak: költözz be, és legyél alapító tag, hogy megéld ezt a rendkívül izgalmas és intenzív első időszakot, ahogy életre kel az olasz életérzés, és az élményeket megosztva fejlődik mindenki olasztudása napról napra!

Hullam Rozsaszin Also
Hullam Sarga Felso
 • Hozzáférést a tudástár folyamatosan bővülő tananyagaihoz
 • Tagságot a Közösségi térbe: A bárba, és a nyelvi műhelyekbe
 • Részvételi lehetőséget a nyelvi és kulturális kihívásokban, melyek során mindig lesz majd – csak a program keretein belül elérhető – “Vivi l’italiano”-nyeremény is ????
 • Havi egy közös tanulástervező alkalmat
 • Közös pausa caffékat
 • Chatelési és beszélgetési lehetőséget a többiekkel és velem
 • Tanulótárs-keresőt -és terelgetőt
 • Havi egy kérdezz-felelek-et
 • Lehetőséget, hogy a tudástár a kéréseid nyomán is bővüljön, a kihívások a te ötleteidnek hála is színesedjenek
 • Bónuszként pedig a nem a program keretein belül meghirdetett workshopokhoz vagy egyéb alkalmakhoz kedvezményes csatlakozási lehetőséget (*ez alól kivétel a Chiacchieroni beszédfejlesztő kurzus)
 • 3 vagy 6 hónapos előfizetőknek projektekben való részvételi lehetőség
 • 3  vagy 6 hónapos előfizetőknek kedvezményes egyéni konzultáció (60 perc)
 • a folyamatos előfizetőknek garantált ár az első 2 megújuláskor, azaz akár másfél éven keresztül (mivel a tudástár pár hónap alatt is hatalmasra fog dagadni, biztos lesznek a későbbiek folyamán az inflációkövetésen túl is áremelések – ez Téged nem fog érinteni, amennyiben folyamatosan előfizető vagy)
Hullam Sarga Also
Hullam Zold Felso

A program így teljes, ahogy van, nem tudom szétcincálni modulokra. Ha ez a fajta tanulási mód tetszik Neked, meg kell, hogy kapj mindent

Így az a kérdés, mennyi időre tervezel benne lenni a buliban?

Merthogy a programhoz előfizetéses rendszer keretein belül tudsz csatlakozni. Annak fényében, hány havi előfizetést választasz, olyan időközönként kerül levonásra a megjelölt összeg, s annyi ideig férsz hozzá a program minden alkotórészéhez, ameddig előfizető vagy.

Szárnyalni fog az olaszom, ráadásul 1 havi díj ajándék!

6 havi előfizetéssel

1 hónap ajándék

Nyár végére már érezhető változást szeretnék, mind tudásban, mind életérzésben!

3 havi előfizetéssel

15% kedvezmény, mellyel 20 Eurót spórolsz

Legalább egy élményútvonalat be szeretnék járni!

havi előfizetéssel

Csak bekukkantok 3 napra!

3 napos próbacsomag

Hullam Zold Also
Hullam Sarga Felso
Olasz Nyelvtanar Kurzus

Molnár Ági vagyok, diplomás olasz nyelvtanár, az Olasz Sarok alapítója. Évtizedes magán- és gimnáziumi tanítás után, 2016-ban költöztem Olaszországba, azóta egyrészt “helyben sütöm” az aktualitásokon alapuló, interaktív feladataimat, másrészt folyamatosan kísérletezem, hogyan tudom az online tanításban a leghatékonyabban és legszemélyesebben átadni a tudást és az olasz életérzést.

Legnagyobb erősségem a másikra hangolódás, ami személyre szabottságban és erős közösségépítésben mutatkozik meg. A “Vivi l’italiano! – Éld az olaszt!” programban benne van minden, amit fontosnak tartok ennek a csodás nyelvnek és kultúrának a megismertetése során: élményalapú és hatékony olasztanulást mindenkinek!

TANÍTÁSI TAPASZTALAT
TANÍTVÁNY
ÉLET OLASZORSZÁGBAN

A program a résztevők által fejlődik!

Én készítem az “élményolaszos” videókat, podcastokat, hozom a jógaoktatót, szakácsot, elmegyek a nevedben a könyvtárba könyvet kölcsönözni az alapján, amiket összeszedtél, Neked kérek ajánlást, milyen bort vagy sört kóstolj, melyik sajt a Neked való. 

Én készítem az élményolaszos részt praktikusan támogató “hasznos olaszos” videós magyarázatokat, kis nyelvtani szösszeneteket, az igézős sarkot, az interaktív gyakorlókat, no meg az illusztrált -és Quizlet szószedeteket!

Te és a hozzád hasonló olasz-rajongók fogjátok azonban olaszosan pezsgővé tenni a lelkesedésetekkel, azzal, hogy együtt csináljuk a nyelvi és kulturális kihívásokat, és olyan olaszos közösséget hozunk létre, hogy még az olaszok is megirigyelnék!

Hullam Rozsaszin Also
Hullam Zold Felso

Annak megfelelően, hogy melyik csomagot választod, a megjelölt ár olyan időközönként automatikusan levonódik a kártyádról. Amennyiben nem szeretnéd, hogy megújuljon az előfizetés, Fiókodban egyszerűen le tudod azt mondani.

Újra csatlakozni csak a következő kapunyitáskor tudsz, az ár viszont valószínűleg már nem ugyanaz lesz.

Fontos tudnod, hogy nincs részösszeg visszafizetés: a megkezdett előfizetés a havi fordulónapján az előfizetési díj levonásra kerül; ha lemondod, a következő hónaptól nem vonódik az összeg.

Évente néhány alkalommal lehet csatlakozni a programhoz.
Ha szeretnél értesülni a következő kapunyitásról jelezheted azt a kapuzárás után közzétett linken.

Biztonságos, bankkártyás fizetésre van lehetőség, a Stripe rendszerén belül.
A bankkártyaadatokat én nem látom, az előfizetést pedig bármikor lemondhatod az előfizetői fiókodban, illetve kezelheted a kártyádat is (például ha változtak a kártyaadataid.)

Amiatt se aggódj, hogy a fizetés Euróban történik, a Stripe ezt is kezeli, neked nincs vele semmi dolgod.

Mivel a fizetés Euróban történik – mert Olaszországban élek és adózom -, a számlát is Euróban fogod megkapni.

Természetesen! Amennyiben az előfizetésed kezdetétől (mely jelen esetben a május 6-i programindulás) számított 14 napon belül bármi miatt meggondolod magad, visszafizetem Neked az előfizetésed árát.

Semmi gond! Fogsz kapni a tanulói felületet bemutató videót, hogy könnyen megtanuld használni, illetve bármi kérdésed van, válaszolok vagy segítek.

Természetesen! A Fiókodba lépve tudod kezelni előfizetésedet, bármikor lemondhatod azt. A következő fordulónapon már nem fog levonódni az előfizetői díjad.

Fontos azonban tudnod, hogy részösszeg visszafizetés nincs.

A program anyagához addig férsz hozzá, ameddig előfizető vagy.
Pont mint egy HBO-vagy Netflix-előfizetés esetén.

Az előfizetést bármikor lemondhatod, az előfizetés lejártával megszűnik a tananyaghoz és a csatolt csoportokhoz való hozzáférésed.

Minden élményolasz-útvonalhoz találsz majd egy térképet, melynek az állomásait előre megnézheted, így eldöntheted, épp arra van-e szükséged. Az egyes állomások önálló tanegységként működnek majd, így a tudatosságodon múlik, előre mennyire tervezed meg, az adott útvonalra mennyi időt szánsz. A tervezésben azonban nagy segítségedre lesz a havi közös tanulástervező alkalom, s ha még mindig bizonytalan vagy, kedvezményes konzultáción is részt vehetsz, melynek során hónapokra előre tervezünk.

 • Ha szeretnél olaszozni, rugalmas időbeosztással, önállóan, de nem egyedül, akkor neked való!
 • Ha változatos, és minden képességedet fejlesztő program keretein belül szeretnél tanulni, neked való.
 • Ha szívesen kommunikálsz, és veszel részt közösségi
  tanulásban
  , neked való.
 • Ha nem idegen tőled, hogy hangfelvételt készíts, és azon keresztül kommunikálj – hogy a leghatékonyabban fejleszd a beszédkészségedet -, nekd való.
 • Ha szeretnél részesülni az összes jellemzőből, melyet a program kínál neked az olaszos életérzés elérése céljából, neked való!
 • Ha mégis bizonytalan vagy: írj nekem a ciao@olaszsarok.com-ra!

Lehetsz teljesen kezdő, újrakezdő, középhaladó vagy haladó, Neked való ez a program!

Ha kevés időd van, de rendszeresen tudsz rá szánni naponta legalább 10-15 percet, akkor szuper vagy! A lényeg az elköteleződés, s hogy azt az időt, amit vállalsz az olasztanulásért, valóban rá is szánd rendszeresen!

Nem. Ha lemondod a tagságod, a következő fordulónapon már nem von le díjat, de az aktuális havi díjad fennmaradó részét nem fizeti vissza – inkább használd ki az utolsó napokat is! 😉

Hullam Zold Also
 Vivilitaliano Logo Felirat Fekvo

Molnár Ágnes 
Via Ferruccio Parri, 1 
10064 Pinerolo (To) 
ciao@olaszsarok.com 
Partita IVA (VAT): IT03934410980

Olasz Sarok – Minden jog fenntartva!