Miért pont az olasz?

Számtalan indok adódhat, miért ezt a sokak által csodált nyelvet válaszd!

Itália a nyugati civilizáció egyik bölcsője: déli tartományaiban, Szardínia szigetén még az etruszkok nyomai is láthatók, s a Római Birodalom napjaitól kezdve minden évszázad ott hagyta lábnyomát, így vált az olasz csizma egy igazi kincsesbányává. S ki ne szeretne e minden pontján izgalmat tartogató ország lakóival anyanyelvükön társalogni?

Vagy természetrajongó vagy? Az Alpoktól az Appennineken át, a tavaktól az Adriai-és Tirrén-tenger partjáig, a hegyektől a kis toszkán dombvidékekig, a mára megsokasodott nemzeti parkokban mindenütt rátalálhatsz valami felfedeznivalóra! S milyen izgalmas lenne akár egy hegyi pásztortól eligazítást kérni egy kirándulás során!

Vagy haspók vagy? Ki ne tudna felsorolni jó néhány étket az olasz konyhai remekei közül! Mi lenne, ha olaszul rendelnél vacsorát a pincértől? Vagy olaszul választanád ki a gelato italiano ízeit? Netán egy olasz család vendégszeretetét élvezve társalognál a mammával?

Vagy focidrukker vagy? Az olaszoknál jobban kevesen érthetnék meg ezt az őrületet! Drukkolj olaszul kedvenc csapatodnak!

Zene, zene, zene….legyen szó operáról vagy hangszeres zenéről, a disco időszakról vagy napjaink stílusairól, az olaszok mindig jelen vannak – Te is fújod a slágereket?

S még folytathatnám….vagy van ötleted, személyes élményed?

Netán épp most készülsz ezeket gyűjtögetni? Akkor az Olasz Sarok-ban a helyed!