facebook

Italiano a piccoli sorsi – Olasz kis kortyokban

Ez egy nulláról építkező nyelvoktató kurzus, melyben nyelvtani jelenségeket mutatok be 5-10 perces videókban, sok mondatban és szituációban. A kis videókat megtámogatjuk pdf-magyarázatokkal vagy átiratokkal, csuklógyakorlatokkal, interaktív gyakorlatokkal. Ha pedig hangosan gyakorolnál, a szintednek megfelelő Nyelvi Műhely chat-csoportjában ezt is megteheted!

 

Tematikus szószedetek

Illusztrált szószedetek és Quizlet-szó-és mondatszedetek, hogy ha nem akarod Te összegyűjteni az egyes területekhez a szavakat. Az illusztrált szószedet segít, hogy jobban megragadjon, a Quizlet pedig gyakoroltat és ki is kérdez, ha akarod.

 

Videós feladatmagyarázatok

Bármi kérdés felmerül, akár az interaktív feladatok kapcsán, akár a Nyelvi Műhelyekben, a fontosabb kérdésekre adott válaszaimat itt is megtalálod majd, hogy a későbbiekben ezek is hasznos olasz tananyagként szolgáljanak!

Gyakorló Sarok

Itt mérhetetlen mennyiségű interaktív feladatot találsz.

Ide került be a honlapról az összes “ingyenes gyakorlat”, melyek azonban itt egy-egy élményolasz-útvonal állomásaivá is válnak.

Ezeken felül pedig találsz 35 vadonatúj feladatot is!

Igézős Sarok

Ez egy hatalmas vállalkozás!

Találsz itt olyan hanganyagokat, melyekben egy-egy ige összes igeidőben szerepel – mondatokban!

Így, ha pár igét már nem teljesen kezdőként végighallgatsz – vagy nézel, hisz lesz mindig pdf-átirat is – már az olasz igeidőket is áttekintheted.

De találhatsz a kommunikációs helyzetekhez igazodva, egy-egy igeidőt több igén keresztül bemutató podcastet is – mindig mondatokban és szituációkban, hogy mindig mindent rögtön kontextusban tanulj!