facebook

Mini videós tananyagok – a hétköznapi élet helyzetei

A hétköznapi élet legevidensebb pillanatiról láthatsz mini videókat: bevásárlás, információkérés, tankolás, időpontfoglalás, beiratkozás, kirándulások, mosdó keresése, aprópénz váltása, előre kéredzkedés a sorban, és bármi, ami eszedbe jut!

Dalos Sarok

Azt hiszem, ezt nem is kell bemutatnom! Na annyit azért mondok, hogy itt énekelni is fogunk ám! És persze megismerünk jó néhány olasz slágert, és mindegyikből csippentünk magunknak valami érdekeset és hasznosat!

Szituációk

Egy lehetséges élményolasz-útvonal kiindulópontja a képzeletbeli szituációba való belehelyezkedés. Kezdetben máris találsz X szituációt, hogy legyen rögtön honnan indulnod!

Podcastek és interjúk

“nagy podcast”-ben hosszabb lélegzetű interjúkat hallhatsz különböző területek érdekes képviselőivel: építész, aromaterapeuta, kulturális programszervező, idegenvezető, horgász, retróautó-rajongó, könyvtáros és könyvesbolt-tulajdonos, kézműves sörkészítő, sajtkészítő, és még sorolhatnám. A készülő interjúkról amikor csak tehetem videós bejelentkezésben is tudósítok majd.

“kis podcast”-ben is hús-vér olaszok nyálvánulnak meg, nem előre megírt szövegekkel, de rövidebb helyzetekben, melyek kezdők számára is alkalmasak.

Minden podcast-adáshoz tartozik a feldolgozást segítő tananyag, szószedet és/vagy interaktív feladat.

Olaszul az élet

Olasz szakértők videós minikurzusai és a feldolgozásukat segítő anyagok vagy élményútvonalak.

Lesz jógakurzus, tésztakészítő kurzus, főzőkurzus, olasz gesztikulálós kurzus, és még sok más.

Pimpa

Nincs olasz, aki ne ismerné ezt a bájos rajzfilm figurát! Mi sokat nézzük a kislányommal, és tanárszemmel nekem olyan, mintha kimondottan nyelvtanulóknak írták volna. Rengeteg magas labda van benne, és mi ezeket mind le is csapjuk! Szuper lehetőség egy-egy ilyen élményolasz-útvonalat bejárni, mert a vizuális ingerek nagyban segítik a megértést, hallod a kiejtést, és a kiragadott olaszos szösszenetek is jobban megmaradnak!